Kullanıcı

Şifre :
    Güvenlik Kodu :

Lanetliyoruz!!! - 02.08.2006

Herhalde güne kötü başlamanın herkes için farklı tanımlamaları vardır. Ama sanırım en korkuncu ölü çocuk görüntüleriyle başlamasıdır günümüzün. Her şey nasılda anlamsızlaşıverir bir anda. Nasıl bir acı sarar yüreğimizi… Tarifi yok.

O küçük kız yaşasaydı, beklide tek varlığı olan elbisesindeki parlak boncuklardan birisini koparıp arkadaşına hediye edecekti ve beraber saatlerce evcilik oynayacaklardı. Sonra koşup annesine sarılabilecekti sımsıkı. Ve eğer o kız yaşıyor olsaydı…

İnsanoğlu savaşı gerekçelendirmek için sayısız argüman üretmiştir. Sadece aç olduğunda kendini yiyen Arslan’ a vahşi diyen insanoğlu, aslında hırslarını beslemiştir kendi soyunun kanıyla yüzyıllar boyunca. Hangi gerekçe, hangi mantık haklı gösterebilir bir bebeğin öldürülmesini?

İnsan Hakları Örgütleri Filistin’ de 1000’ e yakın çocuğun öldürüldüğünü bildiriyor. İsrail sadece son 20 günde Lübnan’ da 800 sivil öldürdü ve bunların yarısı çocuk.

Batı yapımı filmlerde Yahudilerin Nazi Almanya’sında, Polonya’ da uğradığı zulme yıllar sonra gözyaşı dökmeye devam eden “modern dünya”, gerçek hayatta nasıl bu kadar duyarsız ve taş kalpli olabiliyor? Oysa biz 11 Eylül’ de yitirdiklerine onlarla bir ağlayıp yas tutmamış mıydık?

Terör nereden, kimden ve ne gerekçeyle gelirse gelsin lanetlenmelidir. Devlet eliyle yapılan ve bebek-çocuk ayırmayan İsrail terörünü LANETLİYORUZ.

Biz eczacılar olarak, halk sağlığını baş kaygımız olarak kabul edeceğine, din, milliyet, ırk, sosyal sınıf farkını gözetmeksizin görev yapmaya yemin etmiş sağlık emekçileri olarak, en sağlıksız durum olan SAVAŞ’ I RED EDİYOR ve bu insanlık ayıbının bir an önce durması için toplumunun tüm kesimlerini daha etkin ve kararlı tepki göstermeye çağırıyoruz.

Çünkü çocukların savaştan korunması ancak savaşı durduracak kararlılığı ve cesareti göstermekle mümkündür.

En önemli toplum sağlığı sorunu olan savaşı durdurmada eczacılarımızın kaçınılmaz sorumluluğu vardır. Manisa Eczacı Odası olarak, tüm üyelerimizi demokratik kitle örgütü olmanın verdiği sorumlulukla, tüm dünyaya inat, barış için Lübnanlı çocuklara yardım elini uzatmaya çağırıyoruz.

Ecz. Özgür ÖZEL

Haber okuma sayısı: 3438