Kullanıcı

Şifre :
    Güvenlik Kodu :

5 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN... - 05.12.2017

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş savaşının kazanılmasında büyük payı olan kadınlarımıza dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkının tanınmasını sağlamıştır. Kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkına kavuştuğu tarih olan 5 Aralık, 1934 yılından bu yana Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Türk kadınına verdiği değeri sosyal yaşamın her alanında gösteren Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan hukuki düzenlemelere ve alınan onca yola rağmen; ülkemizde kadın-erkek eşitliği uygulamaları açısından bugün varılan nokta ne yazık ki çağdaş dünyanın çok gerisinde kalmıştır. Türkiye’de; kadın istismarı, kadınlara uygulanan şiddet, erken yaşta evlilikler, cinsiyet ayrımcılığı, vb. durumlar hala kanayan yara olmaya devam etmektedir.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83. yılında; kadın erkek eşitliğinin sosyal ve siyasal hayatta tam ve koşulsuz gerçekleştiği bir geleceği birlikte inşa etmek için bizlerin de üzerine düşen sorumluluğun bilincindeyiz.

Daha çağdaş ve daha aydınlık bir Türkiye’ de bir yıl daha kadını ve erkeği ile omuz omuza sağlık dağıtmak ve sağlıklı kalmak umuduyla, tüm üyelerimizin, eczane çalışanlarımızın ve Odamız personellerinin Kadın Hakları Gününü kutlarız.

Manisa Eczacı Odası

Haber okuma sayısı: 248