Kullanıcı

Kullanıcı Adı :
    Şifre :
    Güvenlik Kodu :

ODA BAŞKANIMIZ ECZ. BURÇİN KURTULUŞ' UN KONGREMİZDE YAPTIĞI VEDA KONUŞMASI - 24.09.2017

Öğrenim ve akademik hayatım boyunca hep orta dereceli bir yaşantım oldu. Sınıf başkanı bile olamadım. Kooperatif Kolu oldum. Belki de kooperatiflere bağlılığımda bu yüzdendir. Resmi, edebiyatı ve şiiri çok sevdiğim için de ya Resim Sanat Kolu, ya Edebiyat ya da Spora merakımdan Spor Kolunda olmuşumdur.

Varlıklı bir ailenin çocuğu değildim. Eczacılık Fakültesini 6 senede bitirebildim. Rahmetli babam işçi emeklisiydi. Rahmetli annem de ev hanımı. Nurlar içinde yatsınlar.

Beni anam-babam hep dürüstlük ilkesi içinde yardımsever olarak yetiştirmeyi amaç edindiler. Komşularına maddi yardım için nikah yüzüklerini veren bir ailenin oğlu olmaktan hep gurur duydum.

Maddi rahatlığımız olmadığı için ilk eczanemi 1999 yılında Manisa’ nın Karaağaçlı köyünde dükkan kiraları uygun olduğundan dolayı açtım. Herkese her konuda yardımcı olmaya çalıştığım için hemen hemen herkes tarafından sevildim.

Köyün çocuklarına okumaları için hep yardımcı oldum ve önce Atatürk sevgisini aşıladım.

Şimdi niye bunları anlattım?

2006 ‘ da Sayın Vekilimiz Ecz. Özgür ÖZEL başkanlığında ilk defa yönetime girdiğim günden beri;

Etik ve dürüst olan herkese yardım etmeye çalıştım.

Odadan SGK’ na reçete de taşıdım. Eczacı odamızın bozulan musluğunu da masraf olmasın diye değiştirdim de.

Üyenin kesintisi veya iadesi için hastaneye gidip düzeltmesi için doktorlarla da görüştüm.

Oda da çiçekleri de suladım, çöpü de attım.

Özel depo tarafından maddi zorluklara sürüklenen üyemiz için depoya da gittim.

İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye alabilmek için plastik kapakta topladım.

Eczanesini yeni açacak daha üyemiz bile olmayan meslektaşlarım için eczane yeri de buldum. Kirasının yüksekliğinden dolayı dükkan sahibi ile görüşüp indirim de yaptırdım.

Çözülemeyen sorunlarımız için Valiyle de görüştüm.

Ağzımda kemoterapi maskesiyle odaya da gelip çalıştım.

Muvazaalı olarak açılmak istenen eczanenin ağaçların arkasına saklanıp fotoğraflarını da çektim.

Bütün bunları hep ailemden gelen ve oluşturulan karakterim böyle olduğu için hiçbir zorunluluk hissetmeden, gocunmadan ve içimden gelerek yaptım.

İtiraf etmek gerekirse hiçbir zaman mütahit ruhum olmadı. Ben bu odanın başkanı da olsam amele ruhum oldu ve gurur duydum meslek için yaptığım ameleliğimle.

Kendini dev aynasında görenlerden her zaman nefret ettiğim için; böbürlenmedim de, ezilmedim de.

Bu mesleğe kötülük yapanın hep karşısında oldum.

Ayrıca, bütün bunları çalıştığım yönetimler ve başkanlardan da gördüğüm için yaptım.

Tabi ki, yönetimsel çok yanlışlarımız olmuştur. Ancak ilkesel bir yanlışlık hiç yapmadık.

Çünkü hiçbir zaman kopmayacak bir bağla Atatürk ilkelerine hep bağlı kaldık ve kalmaya da devam edeceğiz.

Ben bu odanın başkanı olmayı hiçbir zaman düşünmedim. Ben sadece meslek adabı ile sulanan ve örgütsel gücü kökleri olan, gövdesini önceki dönem başkanlarımızdan Yılmaz Arıkanların, Turan Danelerin, Nükhet Tartanların, Bahar Derinsuların, Özgür Özellerin, Meliha Nalan Canların ve yönetimlerinin oluşturduğu bu gür çınar ağacının sadece bir dalıyım.

Ecza kooperatifleri bu çınar ağacının yağmurudur, can suyudur.

Bu toprakta erezyon yaratmak isteyenlere karşı Neşeler, Naciler, Işıklar verdikleri cansuyu ile bu kökleri sımsıkı bu toprağa sardırmışlardır. Sadece cansuyu değil, canlarını kanlarını vermişlerdir bu toprağa.

Örgütümüz olan TEB bu kökleri her zaman daha da derinlere indirerek, çok önemli, çok sağlam işler yapmaktadır. Özellikle bu dönem eczacıya ve eczacılığa çok önemli reel katkıları oldu. Rehber Eczane, sözleşme imzalama süreçlerindeki çabaları, kooperatiflere destekleri, ... gibi

Ayrıca, meclisteki meslektaşlarımız öncelikle çok kıymetli vekilimizin katkılarıyla, gerçekleşmesine kimsenin inanmadığı stok affını gerçekleştirdiler.

Eczacıya pranga olan bu yükü kaldırdıkları için huzurlarınızda hem örgütümüze hem vekilimize odam ve siz değerli üyeler adına teşekkür ediyorum.

Bu gövde bu köklerden ayrılmadıkça her türlü fırtınalı tehditlere dayanacak ve büyüyecektir.

Belki istemeden kırdığım üyelerimiz ve personellerimiz olabilir. Hepsinden şahsım adına özür diliyorum.

Bu stresli ve yorgunlukların arttığı zamanlarında hoşgörümüz zaman zaman maalesef kaybolabiliyor.

Bugüne kadar diğer başkanlarımız gibi her türlü toplantılarda Odamızın ve siz Manisalı meslektaşlarımızın adına sorunlarımızı hep ilgi çekici bir şekilde tüm Türkiye’ ye anlattım. Konuşmalarımı hep severek yaptım. Karikatürler çizerek, ilgi çekici hale getirmeye çalışıp, Manisa Eczacı Odamıza layık konuşmalar ve projeler yapmaya çalıştık. Umarım mesleğe ve halk sağlığına katkımız olmuştur. Ancak daha stressiz ve rahat bir yaşama ve dinlenmeye ihtiyacım var. Bu yüzden aday değilim.

Ben canla başla çalışan, mesleğimize katkı koyan;

Grup Başkan Vekili meslektaşımıza,

II. Başkanımız nezdinde örgütümüze ve Merkez Heyeti Üyemize,

Divan Başkanımıza ve divanda görev alan meslektaşlarıma

Tüm yönetim, denetim, haysiyet divanı üyelerine,

Temsilcilerimize ve yardımcılarına,

Kooperatiflerimizin yöneticilerine,

Komisyonlarımıza,

Denetçilerimize,

SGK Müdürüne ve yetkililerine,

Çalışkan personellerimize,

Danışman Eczacımız Şinasi Beye,

Plastik kapakları toplayıp 138 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine vermemize vesile olan Emekli Öğretmen Tahir Oral’ a,

ve siz değerli meslektaşlarımıza,

Bu sürede beni hep idare eden eşime ve oğluma

Şahsım ve odam adına teşekkür ediyorum.

Bu uçakta pilotluk görevini yaparken uçuş sürem artık doldu.

Uçağı zaman zaman zorlu hava şartlarında kötü kulanmış olabilirim. Ancak, umarım genelde keyif almışsınızdır.

Sevgili meslektaşlarım iniş için alçalıyoruz. Ancak, şundan emin olun ki bu süre boyunca hiç kimse önünde alçalmadık ve eğilmedik.

Tahmini iniş süremiz yarın olacak olup Pilot ve bazı mürettebatlarda değişiklikler yapılacaktır.

Kalbimiz mesleğe sevgi kuşağı ile bağlı. Başımızın her zaman dik olması için bu arkamda gördüğünüz Atamın rotasından şaşmadan uçağı yere indirdiğimizi düşünüyorum.

Can yeleğimiz Atamızın ilkeleri

Bağladığımız emniyet kemeri de Cumhuriyetimizdir.

Bu uçağı uçurup, bu bayrağı daha da yükseklere çıkaracağından emin olduğum yeni yönetimimize başarılar diler,

Şahsım ve odam adına hepinize teşekkür eder,

Saygılarımı sunarım.

Ecz. Burçin KURTULUŞ